reklama

Zdravo mimo domova a bez krabičiek

pKaždý si rád dopraje jedlo v reštaurácii. Keď si dávate pozor na to, čo zjete, môže to byť problém najesť sa mimo domova, hlavne ak nechcete zhrešiť. Preto Vám poradím, čo si vybrať z jedálnička./p

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Najväčšia komplikácia je v tom, že nieste priamo pri varení, a hrozíte sa predstavou ako je jedlo zapražené, zatrepané, osladené...ale keby máte na to myslieť, asi si ani nevyberiete. Ak volím aj polievku, ideálna je bez cestoviny, pečiva. Napríklad taka paradajková z čerstvých paradajok s parmezánom. Alebo špenátová so strateným vajíčkom. Ešte aj vývar bez rezancov iba so zeleninou Vás zahreje- priorita polievky nie je najesť sa z nej, ale zohriať žalúdok. 
Druhý chod môže byť šalátová príloha a k tomu mäso- buď kuracie alebo hovädzie. Ak si zvolíte opekané, môžte poprosiť aby Vám tam nedávali omáčku alebo výpek. Robia aj s hubami, ak ste ich fanúšik, nech sa páči. Hovädzie tiež formou steaku, odporúčam si naštudovať ako opečený ho budete chcieť. Čo sa týka ešte tej prílohy,môže byť aj grilovaná zelenina, ani ryža nie je až taká smrrrrť. Ak si zvolím bezmäsité jedlo, vyhýbam sa cestovinám a samozrejme múčnym jedlám. Takže rôzna zapečená zelenina. Aj šalát robia ako hlavný chod s mäsom, syrmi, odmietam k nemu zálievky a pečivo.
O tom, že ako pitie si dávam minerálku alebo zelený čaj Vám nemusím asi hovoriť. V pitnom režime nerobím žiadne výnimky. Vlastne mne už ochutené a sladené nápoje ani po rozume nechodia. Ani alkohol nepreferujem, za to som už bola dávno odsúdená.
My s mužom striedame konkrétne dve reštaurácie. V jednej sú moji favoriti:
-Tofu po čínsky,k tomu grécky šalát
-Kurací steak so šampiňónmi, šalát s ovčím syrom
V druhej:
-Špaldová alebo bezlepková pizza trebárs vegetariana alebo kombinácia rukoly,cherry, camembertu, kuriatok
-Zapečený baklažán s rajčinami a mozzarelou, naspodu bolo lečo s pórom, plátky cesnaku a k tomu polovičný šalát z rukoly, cherry, proscuitta.
Takže ak už neviete čo doma navariť, chcete sa ale najesť zdravo, nemať výčitky, alebo len proste vypadnuť, šup-šup do reštik, nemajú tam len rezne a sviečkovu!

Gabriela Pasztorová

Gabriela Pasztorová

Bloger 
  • Počet článkov:  8
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Takže okrem toho, že som žena na MD, som "vyučená" čašníčka tzv. hotelová akadémia sa tomu hovorí,už počas školy som začala pracovať v Mekáči, kde som sa vypracovala na manažéra. Všetci na túto prácu v Meku nadávajú a uťahujú si z nej, mne však veľa dala. Ale aj vzala. Ďakujem za ňu. Okrem toho mám skúsenosť aj s prácou v zahraničí v Nemecku, konkrétne ako čašník a pomocná sila v kuchyni, vybavované cez školu. Nemčina ma strašne bavila, teraz je to už 5 rokov, čo som nekomunikovala s nikým dlhšie ako 5 viet po nemecky. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu